REALTHERM – MŰANYAG NYÍLÁSZÁRÓK

ELEGANT

ABLAKOK

ELEGANT ABLAKOK

a piacon egyedülállóan 52 mm üvegezéssel rendelkezik, a design szárny síkban záródó szárny 90 fokos üvegező léccel amely az alumínium nyílászárók dizájnát utánozza.

     
Hőszigetelés
Hőszigetelés
(hõátbocsátási tényezõ): kiemelkedõ, akár Uw=0,72 W/m2K
Hangszigetelés
Hangszigetelés
(léghanggátlás): akár 46dB
Biztonság
Biztonság
akár RC1 és RC2 biztonsági fokozat
Profil
Profil
76 mm, 6 légkamra, DECEUNINCK Elegant profilrendszer
Kialakítás
Kialakítás
két szárnytípus, egyenes és desing kialakításban
Színválaszték
Színválaszték
50 különféle dekorfólia
 

Elegant műanyag ablakok

Prémium minőség megfizethető áron! A 6 légkamrás Elegant műanyag ablak ideális választás az Ön számára, ha új építésű, hőszigetelt házába keres nyílászárót, és kiemelten fontos, hogy új műanyag ablaka még a legszigorúbb biztonsági és hőszigetelési elvárásoknak is megfeleljen. Újrahasznosított Eco Power Core alaptestnek köszönhetően az alumínium ablakok környezetbarát alternatívája. A funkcionalitáson túl a design sem elhanyagolható szempont: derékszögben elhelyezett üveglécek, minimalista kialakítás, nagy stabilitású ablakok, eddig soha nem látott panoráma, és ami a legfontosabb, kiemelkedő hőszigetelés.

Fő terméktulajdonságok:

Beépítési mélység (profilvastagság): 76 mm

Üvegezés: szélesebb, 2 és 3 rétegű, akár 52 mm-es üvegvastagság. 20 mm mélyen beépítve a profilba, mely biztosítja a párásodás elleni extra védelmet.

Hangszigetelés: felszereltségtől függően akár 46 dB-ig fokozható

Hőszigetelés: a műanyag ablakon körbefutó minőségi, hármas tömítés kitűnő hőszigetelést, továbbá fokozott szélállóságot és vízzárást garantál. Akár Uw= 0,72 W/m2K érték is elérhető.

Biztonság: dupla biztonsági zárócsap és zárfogadó; kiemelés gátló vasalattal felszerelve 

Szárnyprofil: egyenes és íves vonalvezetésű szárnyprofil

Színváltozatok: klasszikus, fehér alapszínnel vagy 50 féle stílusos dekorfóliával. 

BEJÁRATI AJTÓK

ELEGANT BEJÁRATI AJTÓK

Elegant műanyag bejárati ajtó

Modern kivitelezés prémium minőségben, kedvező áron! Időtálló műanyag bejárati ajtók 6 karmás szerkezettel, kiváló hőszigetelő képességgel és extra betörésvédelemmel.  Beépítését elsősorban hőszigetelt házakba javasoljuk. A kiváló hangszigetelő képesség biztosítja a csendes és nyugodt környezetet még a zajosabb, belvárosi lakóövezetekben is.

Az Elegant műanyag bejárati ajtók fő terméktulajdonságai:

Beépítési mélység (profilvastagság): 76 mm

Akadálymentesség: alacsony, 20 mm magas alumínium küszöb az akadálymentes használatért; megszakított hőhíddal, régi és új építésű házakhoz egyaránt kiváló választás

Hőszigetelés: a műanyag bejárati ajtó hőszigetelő képességét fokozza a küszöbnél és a sarkoknál elhelyezett plusz tömítés. A teljes ajtó hőátbocsátási tényezője (Ud) akár 1,2 W/m2K, mely kitűnő hőszigetelő képességet jelent. Három rétegű üveggel akár 0,86 W/m2K is lehet.

Biztonsági funkciók: Speciális vasalatrendszer; a MABISZ által minősített rúdzárak, leemelésgátló ajtópánt és kettős rögzítésű üvegléc az extra biztonságért. Felárral rendelhető acélmerevített szendvicspanellel, illetve ragasztott biztonsági üveggel ellátva. 

Design: Elegant műanyag bejárati ajtóink 50 féle színben és dekorban elérhetőek. Az egyenes vonalvezetésű szárnyprofil még tovább fokozza a modern megjelenést.

EMELŐ-TOLÓ AJTÓ RENDSZER

ELEGANT EMELŐ-TOLÓ AJTÓ RENDSZER

     
Hőszigetelés
Hőszigetelés
(hõátbocsátási tényezõ): kiváló, akár Ud=0,72 W/m2K
Profil
Profil
76 mm, 6 légkamra, DECEUNINCK Elegant profilrendszer
Kialakítás
Kialakítás
egyenes vonalvezetésű szárnyprofil
Színválaszték
Színválaszték
50 különféle dekorfólia

Elegant emelő-toló ajtó rendszer

Hatalmas üvegfelületek, elképesztő panoráma kilátás! A speciális, időtálló vasalatrendszernek köszönhetően az Elegant emelő-toló ajtórendszer segítségével Ön akár a szobában ülve is úgy érezheti, hogy a természet csak egy karnyújtásnyira van Öntől! Az ajtószárnyak minimális erőkifejtéssel eltolhatóak, így akár gyermekek és idősek számára is biztonságos és egyszerű használatot tesz lehetővé. Akárcsak a többi termékünknél, a kiváló hő- és hangszigetelő képesség itt is garantált!

Az Elegant emelő-toló ajtórendszerek fő tulajdonságai:

Beépítési mélység: 175 mm, 76 mm szélességű szárnyprofilokkal

Méret: akár 6 méter x 2,5 méter

Akadálymentesség: akár 19 mm-es küszöbmagasság (besüllyesztés függvénye)

Hőszigetelő képesség: Hatkamrás DECEUNINCK profilrendszer a kiemelkedően magas hőszigetelésért. (akár Ud= 0,74 W/m2K). Időjárásálló, minőségi tömítéssel, közvetlenül a profilba beépítve.

Hanggátlás és biztonság: emelő-toló ajtórendszereink akár 52 mm-es, hangszigetelő üveggel is megrendelhetőek.

Színválaszték: 50 féle, választható dekorfólia

SYNEGO

ABLAKOK

SYNEGO ABLAKOK

     
Hőszigetelés
Hőszigetelés
legmagasabb, akár passzívház szintű (Uw=0,76 W/m2K) Üvegezés: alapáron Ug=0,5 W/m2K
Hangszigetelés
Hangszigetelés
(léghanggátlás): akár 46dB
Biztonság
Biztonság
RC1 biztonsági vasalat alapáron, és akár RC2 biztonsági fokozattal is rendelhetõ
Profil
Profil
80 mm, ablaktok: 7 légkamra, ablakszárny: 6 légkamra, REHAU Synego profilrendszer
Kialakítás
Kialakítás
egyenes vonalvezetésű szárnyprofil
Színválaszték
Színválaszték
Több, mint 50 szín, kasírozás fa-, alumínium dekorral és RAL szerinti színekben

rehau synego műanyag nyílászárók

Synego műanyag ablakok

Prémium minőség elérhető áron! A Synego ablak ideális választás az Ön számára, ha az optimalizált hőszigetlelés mellett könnyen tisztán tartható nyílászárót keres. A HDF (High Definition Finishing) formula titka a speciális összetétel, mely érezhetően simább és csillogóbb fehér felületet eredményez.

Fő terméktulajdonságok

Beépítési mélység (profilvastagság): 80 mm

Üvegezés:
 3 rétegű üvegezés, 48 mm vastagságban

Hangszigetelés: A hanggátló képesség akár 46 dB-ig emelhető, így zajos lakókörnyezetben különösen ajánlott.

Hőszigetelés:
 Az U w -érték alu távtartós hőszigetelt üveggel 0,86 W/m 2 K, meleg peremes kialakítással 0,76 W/m 2 K.

Biztonság:
 RC1 biztonsági vasalat alapáron, és akár RC2 biztonsági fokozattal is rendelhető

Szárnyprofil: Az egyenes szárnyprofil keskeny és elegáns megjelenést kölcsönöz az ablaknak.

Színváltozatok: Több, mint 50 szín, kasírozás fa-, alumínium dekorral és RAL szerinti színekben

 
A műanyag nyílászáró rendszerek közül számos gyártó termékeit ki lehetne emelni, melyek világszínvonalú minőséget képviselnek, így például az általunk is forgalmazott Rehau, Inoutic rendszereket. Ennek jegyében az alábbiakban a Rehau Synego műanyag ablakkal fogunk foglalkozni, s röviden összefoglaljuk Önnek az említett nyílászáró minden fontosabb előnyét.

 

rehau nyílászárók prémium minőségben

 

Csúcstechnológia a nyílászárógyártásban

Mint, ahogy arra fentebb is utaltunk a Rehau termékei elsőosztályú iparcikkek, hiszen a magas színvonalú minőség elsődleges szempont a gyártás során. Mindez kiegészül az esztétikai aspektussal, a tökéletes funkcionalitás pedig megfizethető árakkal és széles kínálattal párosul, így bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb ablakot. A Synego nyílászárók a Rehau csúcstermékei közé tartoznak, nem véletlen.

 

A Rehau Synego ablakok előnyei

A legmodernebb eljárásokkal és alapanyagokból gyártott Rehau ablak páratlan lehetőséget nyújt az energetikai megtakarításhoz. Az átlagos teljesítményű, standard ablakokkal szemben a Rehau nyílászárók akár 50%-al jobb hőszigetelési mutatókkal rendelkeznek, így pedig rendkívüli módon csökkenthetők a fűtési költségek. A Rehau ablak passzívház szintű, Uw=0,76 W/m2K értékű hőszigetelése is elérhető, mely mondhatni egyedülálló. Ugyanakkor nem csak a hő-, de a hangszigetelés terén nyújtott szolgáltatások is elsőrangúak, hiszen akár 46 dB-ig is emelhető a hangtompító képesség a kintről beszűrődő zaj minimalizálása és a nyugodt, pihenésre alkalmas légkör megteremtése érdekében, a legforgalmasabb utak mellett is.

 

Biztonság

A nyílászárók kiválasztásakor nem elég csupán a szigetelésre gondolni, hanem a biztonsági szempontokat is érdemes figyelembe venni. A betörések elleni védelemben is maximális megbízhatóságot nyújt a Rehau ablak, a megerősített biztonsági technikának köszönhetően. Az általunk forgalmazott Rehau nyílászárók RC1 biztonsági osztályba sorolhatóak, azonban akár az RC2 biztonsági fokozat is megrendelhető igény szerint.

 

Fő terméktulajdonságok

A Rehau Synego 80 mm vastag profillal rendelkezik, 3 rétegű üvegezéssel 48 mm vastagságban, s az ablaktokban 7 légkamra, míg az ablakszárnyban 6 légkamra felel a tökéletes hatásmechanizmusért. A Rehau ablak tömítései pedig megbízható védelmet nyújtanak a huzat és nedvesség ellen.

 

rehau synego, a tökéletes megoldás

A Rehau Synego ablakok minden irodában, lakásban, családi házban tökéletes megoldást jelentenek

 

Változatos színvilág, könnyű tisztítás

A bemutatott Rehau ablak előnyeinek felsorolásakor mindenképp meg kell említeni a gazdag színválasztékot is. A Rehau nyílászárók esetében akár 50 szín közül is válogathat, kasírozás fa-, alumínium dekorral és RAL szerinti színekben. A funkcionalitáson túl sarkalatos szempontot jelent a megjelenés is, ugyanis a nyílászárókat érdemes úgy kiválasztani, hogy összhangban legyenek a ház, vagy lakás stílusvilágával, mind a forma-, mind pedig a színvilágot tekintve.

Az esztétika vonalon haladva érdemes még egy szempontot alaposabban górcső alá venni, ez pedig nem más, mint a tisztántartás. A Rehau Synego sajátossága a High Definition Finishing (HDF) felület. A HDF technológia jegyében az ablak felülete sokkal simább, amelyen nehezen tapad meg a szennyeződés, szemben a hagyományos ablakokkal. Ezen új technológiai eljárásnak köszönhetően több év után is úgy fog csillogni ablaka, mintha csak aznap szerelték volna be. Azon felül, hogy hosszú ideig nem kell foglalkoznia az ablakpucolással, ha mégis erre kerül a sor, ez nagyon könnyedén és gyorsan kivitelezhető.

 

Környezetbarát Rehau ablak

A közfelfogás a műanyag ablakokat illetően az, hogy ezek a termékek sokkal jobban károsítják a környezetet, mint például alumínium társaik. Ez nem feltétlen igaz, legalábbis nem a Rehau és a Realtherm gyártáspolitikájában, ugyanis nálunk a műanyag ablakok is újrahasznosításra kerülnek. Kinyerjük a különböző alapanyagokat, majd ezeket az új termékek gyártása során felhasználjuk, mellyel magunk is hozzájárulunk a fenntartható jövőhöz.

Összefoglalva tehát a leírtakat a Rehau Synego 80 mm-es műanyag ablak kiváló választás, ha spórolni kíván a fűtési költségeken vagy, ha a hangszigetelést szeretné korszerűbb ablakokkal megoldani. Emellett a biztonságosság, és a gazdag szín-, és formavilág is fő szerepet kap, nem beszélve a könnyű tisztításról és időtállóságról.

BEJÁRATI AJTÓK

SYNEGO BEJÁRATI AJTÓK

 
OPTIMUM
BALANCE
SYNEGO

Hőszigetelés
háromrétegû üvegezéssel akár Ud=1,1 W/m2K;
kétrétegû üvegezéssel akár Ud=1,3 W/m2K
kiváló, akár Ud=0,82 W/m2K

Biztonság
 • MABISZ minõsített rúdzárakkal szerelve
 • leemelés gátló ajtópántokkal felszerelve
 • rendelhetõ acélmerevített szendvicspanellel, vagy ragasztott biztonsági üveggel

Profil
71 mm, INOUTIC
Arcade profilrendszer
76 mm, INOUTIC
Prestige profilrendszer
80 mm, REHAU Synego
profilrendszer

Kialakítás
egyenes vonalvezetésû szárnyprofil

Színválaszték
36 különféle dekorfólia
50 különféle dekorfólia, illetve korlátlan
színválasztékot kínáló külsõ alumínium burkolat

Rehau – Synego – Ajtók

Elegáns megjelenés, formatervezett design. A bejárati ajtóval szemben támasztott magas stabilitási elvárásoknak megfelelő nyílászáró, melyre hőszigetelésben is számíthatunk.

 

Fő terméktulajdonságok

Hőszigetelés: a lehető legmagasabb hőszigetelő tulajdonsággal bíró műanyag bejárati ajtónk. (kiváló, akár Ud=0,82 W/m2K) Hatékonyabb tömítés a küszöb mentén négy tömítési síknak köszönhetően.

Biztonsági funkciók: MABISZ minősített rúdzárral, a leemelést megakadályozó ajtópántokkal ellátva. Amennyiben szeretné tovább fokozni a műanyag bejárati ajtó biztonságát acélmerevített szendvicspanellel, illetve ragasztott biztonsági üveggel növelhető a betöréssel szembeni ellenálló képesség.

Beépítési mélység (profilvastagság): 80 mm

Profil: 80 mm, ajtótok: 7 légkamra, ajtószárny: 5 légkamra, REHAU Synego profilrendszer

Kialakítás: egyenes vonalvezetésű szárnyprofil

Színválaszték: Több, mint 50 szín, kasírozás fa-, alumínium dekorral és RAL szerinti színekben

Akadálymentesség: az alacsony, 20 mm magas küszöb lehetővé teszi az akadálymentes közlekedést.

 

Rehau Synego bejárati ajtók

 

A jól ismert Rehau gyártó nyílászárói méltán híresek, és előszeretettel alkalmazott gyártmányok Európa szerte, hiszen primer minőséget képviselnek. A műanyag ablakok mellett a Rehau bejárati ajtó is népszerű terméknek számít hazánkban is, így most egy rövid összefoglaló erejéig bemutatjuk, hogy miért is érdemes a Rehau Synego bejárati ajtó mellett letenni a voksát.

 

rehau bejárati ajtó kiváló szigetelési tulajdonságokkal
 

Minden ajtó egy új lehetőség

A bejárati ajtóknak több elsődleges funkciója van, kezdve a biztonságtól, a hő-, és hangszigetelésig. De ugyanúgy fontos rendeltetése van a strapabíróságnak, kényelmi funkcióknak, sőt még a megjelenésnek is. Hiszen a nyílászárók szín-, és formavilága hozzájárul otthona arculatához és stílusvilágához.

A bejárati ajtók szigorú kritériumoknak kell, hogy megfeleljenek, hiszen a szigetelési hiányosságok, biztonságmechanikai hibák rengeteg kellemetlenséget és kiadást vonnak maguk után. Ha az Ön lakásának ajtaja is már az elavult kategóriát képviseli az említett szempontok alapján, tehát nem érzi biztonságosnak, nem túl esztétikus, rosszul szigetel, akkor érdemes egy modern és minden téren kielégítő, új bejárati ajtóba fektetni a pénzét, mely garantáltan gyorsan megtérül. Ilyen lehet például a Rehau bejárati ajtó.

 

A Rehau bejárati ajtó

A minőségi bejárati ajtók egyik legnívósabb, hazánkban is elérhető képviselője a Rehau Synego ajtó. A kínálatunkban megtalálható nyílászáró tulajdonságai révén minden ingatlanban megállja a helyét. Több szempontból is érdemes körüljárni a Rehau ajtó jellemvonásait, ám első körben a hőszigetelőképességet kell szemügyre venni. Az általunk forgalmazott műanyag bejárati ajtók közül a Rehau ajtó rendelkezik a legjobb szigetelési tulajdonságokkal, akár a 0,82 W/m2K-ot is elérheti. A titok nyitja részben a hatékony tömítés a küszöb mentén, illetve a 80 mm-es profilvastagság. Az úgynevezett ajtótok 7 légkamrás, míg az ajtószárny 5 légkamrával rendelkezik. Ezen technikai kialakításnak hála óriási összegeket spórolhat meg a fűtési szezonban, de természetesen ehhez hozzátartozik a megfelelően szigetelő ablakok megléte is. Másfelől a hangszigetelés szempontjából is elsőrangú, mely képesség kifejezetten előnyös lehet például, ha lakása egy társasház folyosójára nyílik.

A bejárati ajtó kétség kívül legfontosabb funkciója a biztonság megteremtése, a betörők, illetéktelen behatolók távoltartása, a magánszféra biztosítása. A 80 mm-es profilvastagság mellett a Rehau ajtó MABISZ minősített rúdzárral, a leemelést megakadályozó ajtópántokkal van ellátva. Igény szerint az ajtó biztonságmechanikai tulajdonságai tovább bővíthetők acélmerevített szendvicspanellel, illetve ragasztott biztonsági üveggel.

 

rehau ajtó változatos külsővel

A bejárati ajtók megjelenése is fontos szempont lehet annak kiválasztásakor

 

Egyéb előnyök

A funkcionalitás mellett nem szabad megfeledkezni sem a kényelmi funkciókról, sem pedig a megjelenésről, hiszen, ha nem is elsődlegesen, de mindenképp hozzátartoznak a bejárati ajtók kritériumrendszeréhez. A kényelmi funkción belül kiemelt szerepet kap az akadálymentesség. A Rehau bejárati ajtó mindössze 20 mm magas küszöbe lehetővé teszi lakásában az akadálymentesítés ezen formáját, így ez idősek, rokkantak számára is nagy könnyebbséget jelenthet.

Ami az esztétikai vonalat illeti, ha a Rehau bejárati ajtó beépítését szeretné otthonába, akkor a színvilág széles választéka kínálkozik, ugyanis több mint 50 szín közül válogathat, kasírozás fa-, alumínium dekorral és RAL szerinti színekben. Az ajtó kialakítását tekintve az egyenes vonalvezetésű szárnyprofil jellemzi. Könnyedén megtalálhatja tehát az otthona arculatához, vagy az Ön stílusához leginkább illő termékeket, hiszen a maximális funkcionalitás nálunk nem zárja ki az igényes megjelenést.

Összefoglalva az elmondottakat akkor érdemes a Synego Rehau ajtó mellett döntenie, ha szeretné otthona szigetelési jellemzőit javítani, de ezt a gyártmányt ajánljuk Önnek abban az esetben is, ha megbízható, biztonságos, strapabíró és időtálló bejárati ajtót keres, mely megfizethető és igényesen kialakított külalak jellemzi.

EMELŐ-TOLÓ AJTÓ RENDSZER

SYNEGO EMELŐ-TOLÓ AJTÓ RENDSZER

     
Hőszigetelés
Hőszigetelés
(hőátbocsátási tényező): kiváló, háromrétegű üvegezéssel akár Ud=0,92 W/m2K
Profil
Profil
190 mm beépítési mélységű tokprofil 80 mm széles szárnyprofilokkal, REHAU SYNEGO profilrendszer
Kialakítás
Kialakítás
egyenes vonalvezetésű szárnyprofil
Színválaszték
Színválaszték
Több, mint 50 szín, kasírozás fa-, alumínium dekorral és RAL szerinti színekben

Rehau Synego emelő-toló ajtó rendszer

 

Energiatakarékosság csodás panorámával egyesítve, így a természetbarátok és a napimádók is tökéletesen megtalálják számításaikat. Kiváló stabilitást nyújtanak kis súly mellett, egyszerű a kezelésük és könnyen eltolhatóak, így akár gyermekek és idősek számára is biztonságos és egyszerű használatot tesznek lehetővé. A panoráma változatnál a különösen keskeny keretnek köszönhetően a lehető legtöbb fény jut be. Akárcsak a többi termékünknél, a kiváló hő- és hangszigetelő képesség itt is garantált!

A Rehau Synego emelő-toló ajtórendszerek fő tulajdonságai:

Beépítési mélység: 190 mm, 80 mm szélességű szárnyprofilokkal

Méret: akár 10 méter x 2,45 méter

Akadálymentesség: a besüllyeszthető küszöbbel mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő küszöbmagasságot

Hőszigetelő képesség:
 Ötkamrás REHAU SYNEGO profilrendszer a kiemelkedően magas hőszigetelésért. (akár Ud=0,92 W/m2K).

Hanggátlás és biztonság:
 48 mm vastag, akár hangszigetelő üveggel is megrendelhetőek.  Acélmerevítés a masszív, betörésbiztos ajtóért.

Színválaszték:
  Több, mint 50 szín, kasírozás fa-, alumínium dekorral és RAL szerinti színekben

REHAU Euro-Design 70 NYÍLÁSZÁRÓK

ABLAK

A kedvező árú Euro‑Design 70 ablakprofilokkal fényárban fog úszni otthona. A rendkívül  keskeny profilkialakítás nagyobb üvegfelülettel párosul. És ez emeli a hangulatot. Hiszen a remek kilátás és a besugárzó napfény egyaránt még kellemesebb közérzetet varázsol.

 

Előnyök:

 • fényárban úszó helyiségek
 • óriási szín- és formaválaszték az egyedi kívánságok megvalósításához
 • biztonságérzet otthonában a kiváló betörésvédelemnek köszönhetően
 • nyugodt alvást biztosító, kitűnő hanggátlás
 • megnövelt lakókomfort a tökéletes hőszigetelés révén
 • rendkívül könnyű tisztítás a High-Definition-Finishing (HDF) felület miatt

 

Műszaki adatok

 • hőszigetelési Uw-érték akár 1,3 W/m²K
 • hanggátlási Rw = 45 dB
 • betöréssel szembeni ellenállóság RC2-ig
 • 70 mm-es beépítési mélység
 • 5 kamra
 • 41 mm-es üvegvastagság
 • körkörös tömítések a huzattal és nedvességgel szembeni megbízható védelemhez
 • 4-es osztályú légáteresztés
 • 9A osztályú csapóeső-állóság
 • B5 osztályú szélállóság
katalógus letöltés

REALTHERM – ALUMÍNIUM NYÍLÁSZÁRÓK

STAR

AJTÓ ÉS ABLAK

STAR AJTÓ ÉS ABLAK

MŰSZAKI ADATOK
RENDSZER ANYAG TOK-
VASTAGSÁG
SZÁRNY-
VASTAGSÁG
ÜVEGEZÉS* VASTAGSÁG ABLAKTÍPUS AJTÓTÍPUS
Star ablak alumínium/
hőszigetelő
90 mm 99 mm Fix 14-72 mm / BNy 23-81 mm Függönyfal, Fix, BNy  
Star ablak alumínium/
hőszigetelő
90 mm 99 mm 14-72 mm   egyszárnyú,
kétszárnyú ajtó,
kifelé nyíló,
befelé nyíló
Panelajtó alumínium/
polyamid
90 mm 99 mm KITÖLTÉSVASTAGSÁG – egyoldalas panel 22-83 mm / kétoldalas panel 90 mm   egyszárnyú ajtó,
kifelé nyíló,
befelé nyíló
* Hőszigetelő üveg esetén minimum 12 mm-es üveg közti távtartót kell alkalmazni!

 

Korszerű alumíniumrendszer emelt hőszigetelési szintet igénylő ablakok és ajtók gyártásához. Különösen alacsony energiaigényű épületek kivitelezéséhez ill. energiamegtakarítási felújításához ajánlott, de hozzájárul a hagyományos épületeken belüli komfortérzet javításához is.

 

 

 

   

Star

TELJESÍTMÉNY
RENDSZER HŐÁTBOCSÁTÁSI TÉNYEZŐ U1** LÉGÁTERESZTÉS SZÉLÁLLÓSÁG VÍZZÁRÁS
GT ablak U1 ≥   0,73 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C4; EN 12210 Class E900; EN 12208
GT ajtó U1 ≥   1,21 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C5; EN 12210 Class E1350; EN 12208
PD ajtó U1  ≥  0,73 W/m2K – 1200 x 2100 mm méretnél Class 4; EN 12207 E2400; EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
** A hőátbocsátási tényező a profilösszetételtől és a kitöltés vastagságától függ

 

Az U1 együttható a profil hőátbocsátását határozza meg. Minél kisebb az értéke, annál jobb a profil hőszigetelő képessége.

légáteresztés vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy mennyi levegőt enged át a bezárt nyílászáró meghatározott nyomáskülönbség mellett.

szélállóság a profil merevségének mérője. A vizsgálat a nyílászáró külső illetve belső felületén előállított, egyre növekvő nyomáskülönbségek mellett történik, ami szimulálja a szél nyomó ill. szívó hatását. A jelenlegi szabványok szerint 5 szélállósági osztályt (1-től 5-ig), és három megengedett alakváltozási osztályt (A, B, C) különböztetünk meg. A magasabb osztály a szélállóság magasabb fokát jelöli.

vízzárás a csapadékvízzel szembeni ellenállás mértéke, a vizsgálat során a nyomáskülönbséget addig növeljük a nyílászáró külső és belső felületén, amíg az a rájuttatott vizet át nem ereszti.

REJTETT SZÁRNYAS PANELAJTÓ

STAR REJTETT SZÁRNYAS PANELAJTÓ

MŰSZAKI ADATOK
RENDSZER ANYAG TOK-
VASTAGSÁG
SZÁRNY-
VASTAGSÁG
ÜVEGEZÉS* VASTAGSÁG ABLAKTÍPUS AJTÓTÍPUS
Star ablak alumínium/
hőszigetelő
90 mm 99 mm Fix 14-72 mm / BNy 23-81 mm Függönyfal, Fix, BNy  
Star ablak alumínium/
hőszigetelő
90 mm 99 mm 14-72 mm   egyszárnyú,
kétszárnyú ajtó,
kifelé nyíló,
befelé nyíló
Panelajtó alumínium/
polyamid
90 mm 99 mm KITÖLTÉSVASTAGSÁG – egyoldalas panel 22-83 mm / kétoldalas panel 90 mm   egyszárnyú ajtó,
kifelé nyíló,
befelé nyíló
* Hőszigetelő üveg esetén minimum 12 mm-es üveg közti távtartót kell alkalmazni!

 

Korszerű alumíniumrendszer emelt hőszigetelési szintet igénylő ablakok és ajtók gyártásához. Különösen alacsony energiaigényű épületek kivitelezéséhez ill. energiamegtakarítási felújításához ajánlott, de hozzájárul a hagyományos épületeken belüli komfortérzet javításához is.

 

REJTETT SZÁRNYAS PANELAJTÓ

Hőszigetelt alumíniumrendszer panelbetétes ajtók gyártásához. A rendszerhez a legkülönfélébb színű és mintázatú kitöltő panelek társíthatók. A szerkezeti elemek a STAR rendszerelemek közül kerülnek ki, biztosítva ezzel a panelajtók kiváló hőszigetelési képességét is.

Panelajtó

 

TELJESÍTMÉNY
RENDSZER HŐÁTBOCSÁTÁSI TÉNYEZŐ U1** LÉGÁTERESZTÉS SZÉLÁLLÓSÁG VÍZZÁRÁS
GT ablak U1 ≥   0,73 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C4; EN 12210 Class E900; EN 12208
GT ajtó U1 ≥   1,21 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C5; EN 12210 Class E1350; EN 12208
PD ajtó U1  ≥  0,73 W/m2K – 1200 x 2100 mm méretnél Class 4; EN 12207 E2400; EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
** A hőátbocsátási tényező a profilösszetételtől és a kitöltés vastagságától függ

 

Az U1 együttható a profil hőátbocsátását határozza meg. Minél kisebb az értéke, annál jobb a profil hőszigetelő képessége.

légáteresztés vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy mennyi levegőt enged át a bezárt nyílászáró meghatározott nyomáskülönbség mellett.

szélállóság a profil merevségének mérője. A vizsgálat a nyílászáró külső illetve belső felületén előállított, egyre növekvő nyomáskülönbségek mellett történik, ami szimulálja a szél nyomó ill. szívó hatását. A jelenlegi szabványok szerint 5 szélállósági osztályt (1-től 5-ig), és három megengedett alakváltozási osztályt (A, B, C) különböztetünk meg. A magasabb osztály a szélállóság magasabb fokát jelöli.

vízzárás a csapadékvízzel szembeni ellenállás mértéke, a vizsgálat során a nyomáskülönbséget addig növeljük a nyílászáró külső és belső felületén, amíg az a rájuttatott vizet át nem ereszti.

 

   

 

SUPERIAL

SP i

SUPERIAL SP I

MŰSZAKI ADATOK
RENDSZER ANYAG TOKVASTAGSÁG SZÁRNYVASTAGSÁG ÜVEGEZÉS* VASTAGSÁG ABLAKTÍPUS
Superial ablak rendszer alumínium / polyamid 75 mm 84 mm 14-61 mm egyszárnyú, kétszárnyú, kifelé nyíló, befelé nyíló
Superial i+ ablak rendszer alumínium / polyamid 75 mm 84 mm 14-61 mm egyszárnyú, kétszárnyú, kifelé nyíló, befelé nyíló
* Hőszigetelő üveg esetén minimum 12 mm-es üveg közti távtartót kell alkalmazni!

SP i, SP i+
Emeltszintű hőszigetelési jellemzőkkel rendelkező ablakok, ajtók és portálok gyártására kifejlesztett rendszer.

Rendelhető változatok:

 • SP i
 • SP i+

Az i és i+ kiegészítő szigetelések alkalmazásával (hőszigetelő stégek közé, valamint az üveg köré behúzott kiegészítő betétek alkalmazásával) a nyílászárók keresztmetszeti hőátbocsátási tényezője akár 0,2 – 0,5 W/m2K mértékben is javulhat.

Az SP i és SP i+ rendszerek felhasználásával készült szerkezetek a gyakorlatban bevált, széleskörűen alkalmazható és nagyra értékelt SUPERIAL rendszer szerkezeti megoldásaira alapoznak.

 

TELJESÍTMÉNY
RENDSZER HŐÁTBOCSÁTÁSI TÉNYEZŐ U1** LÉGÁTERESZTÉS SZÉLÁLLÓSÁG VÍZZÁRÁS
SP U1  ≥  1,41 W/m2K Class 4; EN 12207 Class CS/B5; EN 12210 Class E1950; EN 12208
SP i+ U1  ≥  1,08 W/m2K Class 4; EN 12207 Class CS/B5; EN 12210 Class E1950; EN 12208
** A hőátbocsátási tényező a profilösszetételtől és a kitöltés vastagságától függ

 

Az U1 együttható a profil hőátbocsátását határozza meg. Minél kisebb az értéke, annál jobb a profil hőszigetelő képessége.

légáteresztés vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy mennyi levegőt enged át a bezárt nyílászáró meghatározott nyomáskülönbség mellett.

szélállóság a profil merevségének mérője. A vizsgálat a nyílászáró külső illetve belső felületén előállított, egyre növekvő nyomáskülönbségek mellett történik, ami szimulálja a szél nyomó ill. szívó hatását. A jelenlegi szabványok szerint 5 szélállósági osztályt (1-től 5-ig), és három megengedett alakváltozási osztályt (A, B, C) különböztetünk meg. A magasabb osztály a szélállóság magasabb fokát jelöli.

vízzárás a csapadékvízzel szembeni ellenállás mértéke, a vizsgálat során a nyomáskülönbséget addig növeljük a nyílászáró külső és belső felületén, amíg az a rájuttatott vizet át nem ereszti.

 

 

   

SP i; SP i – SP i+ ábra

SP i+

SUPERIAL SP I+

MŰSZAKI ADATOK
RENDSZER ANYAG TOKVASTAGSÁG SZÁRNYVASTAGSÁG ÜVEGEZÉS* VASTAGSÁG ABLAKTÍPUS
Superial ablak rendszer alumínium / polyamid 75 mm 84 mm 14-61 mm egyszárnyú, kétszárnyú, kifelé nyíló, befelé nyíló
Superial i+ ablak rendszer alumínium / polyamid 75 mm 84 mm 14-61 mm egyszárnyú, kétszárnyú, kifelé nyíló, befelé nyíló
* Hőszigetelő üveg esetén minimum 12 mm-es üveg közti távtartót kell alkalmazni!

SP i, SP i+
Emeltszintű hőszigetelési jellemzőkkel rendelkező ablakok, ajtók és portálok gyártására kifejlesztett rendszer.

Rendelhető változatok:

 • SP i
 • SP i+

Az i és i+ kiegészítő szigetelések alkalmazásával (hőszigetelő stégek közé, valamint az üveg köré behúzott kiegészítő betétek alkalmazásával) a nyílászárók keresztmetszeti hőátbocsátási tényezője akár 0,2 – 0,5 W/m2K mértékben is javulhat.

Az SP i és SP i+ rendszerek felhasználásával készült szerkezetek a gyakorlatban bevált, széleskörűen alkalmazható és nagyra értékelt SUPERIAL rendszer szerkezeti megoldásaira alapoznak.

 

TELJESÍTMÉNY
RENDSZER HŐÁTBOCSÁTÁSI TÉNYEZŐ U1** LÉGÁTERESZTÉS SZÉLÁLLÓSÁG VÍZZÁRÁS
SP U1  ≥  1,41 W/m2K Class 4; EN 12207 Class CS/B5; EN 12210 Class E1950; EN 12208
SP i+ U1  ≥  1,08 W/m2K Class 4; EN 12207 Class CS/B5; EN 12210 Class E1950; EN 12208
** A hőátbocsátási tényező a profilösszetételtől és a kitöltés vastagságától függ

 

Az U1 együttható a profil hőátbocsátását határozza meg. Minél kisebb az értéke, annál jobb a profil hőszigetelő képessége.

légáteresztés vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy mennyi levegőt enged át a bezárt nyílászáró meghatározott nyomáskülönbség mellett.

szélállóság a profil merevségének mérője. A vizsgálat a nyílászáró külső illetve belső felületén előállított, egyre növekvő nyomáskülönbségek mellett történik, ami szimulálja a szél nyomó ill. szívó hatását. A jelenlegi szabványok szerint 5 szélállósági osztályt (1-től 5-ig), és három megengedett alakváltozási osztályt (A, B, C) különböztetünk meg. A magasabb osztály a szélállóság magasabb fokát jelöli.

vízzárás a csapadékvízzel szembeni ellenállás mértéke, a vizsgálat során a nyomáskülönbséget addig növeljük a nyílászáró külső és belső felületén, amíg az a rájuttatott vizet át nem ereszti.

 

 

   

SP i; SP i – SP i+ ábra

ALUMÍNIUM TOLÓ RENDSZEREK

UG

ALUMÍNIUM TOLÓ RENDSZEREK UG

MŰSZAKI ADATOK
RENDSZER ANYAG TOKVASTAGSÁG SZÁRNY-
VASTAGSÁG
ÜVEGEZÉS* VASTAGSÁG SZÁRNYTÖMEG AJTÓTÍPUS
Ultraglide alumínium / polyamid 153-239 mm 67 mm szárny 14-49 mm 400 kg-ig Toló, Emelő-toló rendszer
Ultraglide i+ alumínium / polyamid 153-239 mm 67 mm szárny 14-49 mm 400 kg-ig Toló, Emelő-toló rendszer
Ultraglide – 90°-os sarokmegoldás alumínium / polyamid 153-239 mm 67 mm szárny 14-49 mm 400 kg-ig Toló, Emelő-toló rendszer
* Hőszigetelő üveg esetén minimum 12 mm-es üveg közti távtartót kell alkalmazni!

 

A rendszer illeszkedik a hőszigetelés terén elért legújabb fejlesztésekhez. Az UG tolószerkezetek leginkább az egyedi lakáscélú épületek ill. középületek nyílászáróiként alkalmazhatók. Az ULTRAGLIDE rend-szer tulajdonságai:

 • a keresztmetszet hőátbocsátását csökkentő hőszigetelő betétek és üveg körüli szigetelőcsíkok.

Rendelhető: UG, UG i, vagy UG i+ változatban

Az ULTRAGLIDE elemekből nagyméretű, egyszersmind stabil tolóajtók és -ablakok gyárthatók toló-szerkezet esetében 250 kg-os, emelő-toló szerkezet esetében pedig 400 kg-os maximális szárnytömeg mellett.

 

   

 

TELJESÍTMÉNY
RENDSZER HŐÁTBOCSÁTÁSI TÉNYEZŐ U1**
LÉGÁTERESZTÉS SZÉLÁLLÓSÁG VÍZZÁRÁS
Ultraglide U1 ≥   1,45 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C3 (1200 Pa); EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
Ultraglide i+ U1 ≥   1,13 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C3 (1200 Pa); EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
Ultraglide – 90°-os sarokmegoldás U1 ≥   1,45 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C3 (1200 Pa); EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
** A hőátbocsátási tényező a profilösszetételtől és a kitöltés vastagságától függ

 

Az U1 együttható a profil hőátbocsátását határozza meg. Minél kisebb az értéke, annál jobb a profil hőszigetelő képessége.

légáteresztés vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy mennyi levegőt enged át a bezárt nyílászáró meghatározott nyomáskülönbség mellett.

szélállóság a profil merevségének mérője. A vizsgálat a nyílászáró külső illetve belső felületén előállított, egyre növekvő nyomáskülönbségek mellett történik, ami szimulálja a szél nyomó ill. szívó hatását. A jelenlegi szabványok szerint 5 szélállósági osztályt (1-től 5-ig), és három megengedett alakváltozási osztályt (A, B, C) különböztetünk meg. A magasabb osztály a szélállóság magasabb fokát jelöli.

vízzárás a csapadékvízzel szembeni ellenállás mértéke, a vizsgálat során a nyomáskülönbséget addig növeljük a nyílászáró külső és belső felületén, amíg az a rájuttatott vizet át nem ereszti.

UG i+

ALUMÍNIUM TOLÓ RENDSZEREK UG I+

MŰSZAKI ADATOK
RENDSZER ANYAG TOKVASTAGSÁG SZÁRNY-
VASTAGSÁG
ÜVEGEZÉS* VASTAGSÁG SZÁRNYTÖMEG AJTÓTÍPUS
Ultraglide alumínium / polyamid 153-239 mm 67 mm szárny 14-49 mm 400 kg-ig Toló, Emelő-toló rendszer
Ultraglide i+ alumínium / polyamid 153-239 mm 67 mm szárny 14-49 mm 400 kg-ig Toló, Emelő-toló rendszer
Ultraglide – 90°-os sarokmegoldás alumínium / polyamid 153-239 mm 67 mm szárny 14-49 mm 400 kg-ig Toló, Emelő-toló rendszer
* Hőszigetelő üveg esetén minimum 12 mm-es üveg közti távtartót kell alkalmazni!

 

A rendszer illeszkedik a hőszigetelés terén elért legújabb fejlesztésekhez. Az UG tolószerkezetek leginkább az egyedi lakáscélú épületek ill. középületek nyílászáróiként alkalmazhatók. Az ULTRAGLIDE rend-szer tulajdonságai:

 • a keresztmetszet hőátbocsátását csökkentő hőszigetelő betétek és üveg körüli szigetelőcsíkok.

Rendelhető: UG, UG i, vagy UG i+ változatban

Az ULTRAGLIDE elemekből nagyméretű, egyszersmind stabil tolóajtók és -ablakok gyárthatók toló-szerkezet esetében 250 kg-os, emelő-toló szerkezet esetében pedig 400 kg-os maximális szárnytömeg mellett.

 

   

 

 

 

TELJESÍTMÉNY
RENDSZER HŐÁTBOCSÁTÁSI TÉNYEZŐ U1**
LÉGÁTERESZTÉS SZÉLÁLLÓSÁG VÍZZÁRÁS
Ultraglide U1 ≥   1,45 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C3 (1200 Pa); EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
Ultraglide i+ U1 ≥   1,13 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C3 (1200 Pa); EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
Ultraglide – 90°-os sarokmegoldás U1 ≥   1,45 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C3 (1200 Pa); EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
** A hőátbocsátási tényező a profilösszetételtől és a kitöltés vastagságától függ

 

Az U1 együttható a profil hőátbocsátását határozza meg. Minél kisebb az értéke, annál jobb a profil hőszigetelő képessége.

légáteresztés vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy mennyi levegőt enged át a bezárt nyílászáró meghatározott nyomáskülönbség mellett.

szélállóság a profil merevségének mérője. A vizsgálat a nyílászáró külső illetve belső felületén előállított, egyre növekvő nyomáskülönbségek mellett történik, ami szimulálja a szél nyomó ill. szívó hatását. A jelenlegi szabványok szerint 5 szélállósági osztályt (1-től 5-ig), és három megengedett alakváltozási osztályt (A, B, C) különböztetünk meg. A magasabb osztály a szélállóság magasabb fokát jelöli.

vízzárás a csapadékvízzel szembeni ellenállás mértéke, a vizsgálat során a nyomáskülönbséget addig növeljük a nyílászáró külső és belső felületén, amíg az a rájuttatott vizet át nem ereszti.

ULTRAGLIDE - 90°-OS SAROKMEGOLDÁS

ALUMÍNIUM TOLÓ RENDSZEREK ULTRAGLIDE – 90°-OS SAROKMEGOLDÁS

MŰSZAKI ADATOK
RENDSZER ANYAG TOKVASTAGSÁG SZÁRNY-
VASTAGSÁG
ÜVEGEZÉS* VASTAGSÁG SZÁRNYTÖMEG AJTÓTÍPUS
Ultraglide alumínium / polyamid 153-239 mm 67 mm szárny 14-49 mm 400 kg-ig Toló, Emelő-toló rendszer
Ultraglide i+ alumínium / polyamid 153-239 mm 67 mm szárny 14-49 mm 400 kg-ig Toló, Emelő-toló rendszer
Ultraglide – 90°-os sarokmegoldás alumínium / polyamid 153-239 mm 67 mm szárny 14-49 mm 400 kg-ig Toló, Emelő-toló rendszer
* Hőszigetelő üveg esetén minimum 12 mm-es üveg közti távtartót kell alkalmazni!

 

Kifejezetten nagyméretű saroküvegfelület létrehozására készült rendszer. Ideális mind lakáscélú, mind közcélú épületrészeiben való alkalmazása, ahol nagyméretű, nyílt helyiségek kialakítása szükséges. Az ajtót kinyitva eltolódik a két szerkezetrészt elválasztó oszlop is, aminek hatására a helyiség sarokrésze szabadon átjárhatóvá válik, nem korlátozza azt a sarkon egyéb esetben elhelyezkedő oszlop.

Maximális szárnytömeg:
400 kg
2- vagy 3-pályás tok

 

   

 

 

TELJESÍTMÉNY
RENDSZER HŐÁTBOCSÁTÁSI TÉNYEZŐ U1**
LÉGÁTERESZTÉS SZÉLÁLLÓSÁG VÍZZÁRÁS
Ultraglide U1 ≥   1,45 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C3 (1200 Pa); EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
Ultraglide i+ U1 ≥   1,13 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C3 (1200 Pa); EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
Ultraglide – 90°-os sarokmegoldás U1 ≥   1,45 W/m2K Class 4; EN 12207 Class C3 (1200 Pa); EN 12210 7A (300 Pa); EN 12208
** A hőátbocsátási tényező a profilösszetételtől és a kitöltés vastagságától függ

Az U1 együttható a profil hőátbocsátását határozza meg. Minél kisebb az értéke, annál jobb a profil hőszigetelő képessége.

légáteresztés vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy mennyi levegőt enged át a bezárt nyílászáró meghatározott nyomáskülönbség mellett.

szélállóság a profil merevségének mérője. A vizsgálat a nyílászáró külső illetve belső felületén előállított, egyre növekvő nyomáskülönbségek mellett történik, ami szimulálja a szél nyomó ill. szívó hatását. A jelenlegi szabványok szerint 5 szélállósági osztályt (1-től 5-ig), és három megengedett alakváltozási osztályt (A, B, C) különböztetünk meg. A magasabb osztály a szélállóság magasabb fokát jelöli.

vízzárás a csapadékvízzel szembeni ellenállás mértéke, a vizsgálat során a nyomáskülönbséget addig növeljük a nyílászáró külső és belső felületén, amíg az a rájuttatott vizet át nem ereszti.

DOOR PANEL – ajtó panelek

katalógus letöltés