Beltéri ajtók beépítése

A beltéri ajtó beépítésének lépései
1. A megvásárolt beltéri ajtót a beépítés helyszínén kicsomagoljuk, és ha kell a tokszárakat össze állítjuk. A csomag tartalmazza a beltéri ajtó tokszárak össze kapcsolásához szükséges gyors rögzítőket, ezek típustól függően vagy fél fordítós kivitelben, vagy fém kapcsos esetleg a kettő kombinációjából áll.
2. Az összeszerelt beltéri ajtót a falnyílásba kell helyezni, majd ékek segítségével megakasztani. Ha jól mértük fel beltéri ajtónkat, akkor a nyílásba helyezés után ha elosztjuk az ajtó és a fal közötti beépítési hézagot arányosan, 1-2cm hézagnak kell lennie.
3. Vízmérték segítségével, állítsuk be a beltéri ajtón derékszöget, majd a 2 oldalról a függőlegességet is.
4. a távtartókat helyezze el a beltéri ajtó aljánál és közepénél. hogy a purhab ne tudja megnyomni a tokot.
5. kézi permetezővel, kis vizet fújjon a résbe a por megkötése végett, így a purhab jobban köt a falhoz. Ezután az ékek mellett rögzítse purhabbal a beltéri ajtó tokját. ( Ne használja a purhabot egyből a teljes hézag kitöltésére)
6. Megfelelő beállítás és ékelés mellett akassza a helyére a beltéri ajtó lapját, és végezze el a finom beállítást. Ha minden megfelelően működik akkor várja meg a purhab kikötését. ( Az általunk értékesített SOUDAL purhabok 45 perc kötés után vághatóak.)
7. A
7. purhab megkötése után távolítsa el az ékeket, majd a maradék hézagokat is kevés purhabbal töltse ki.
8. A kilógó purhab részeket vágja le annak megkötését követően, és tegye fel a takaró léceket ami a csomag tartalmaz.
9. Az utólag szerelhető tokozású beltéri ajtók esetében a takaró lécek 1-1,5cm állítást biztosítanak, így ha a fal nem volt teljesen függőleges akkor is szépen rá simul a falra a tok.
10. Kis csavarok segítségével rögzítse fel a rozettákat és a kilincset.